Droomritme?

 

Waarom vind ik dat Droomritme een meerwaarde kan zijn voor ouders en hun kindje met een slaapprobleem? Waarom koos ik voor deze manier van denken? Ik leg je het hieronder graag uit.

 

Natuurlijk is alles binnen Droomritme wetenschappelijk onderbouwd.

Toch is het geen ijskoude toepassing van de wetenschap. Gebruik je gezond verstand, luid het in de opleiding. Laat moedernatuur haar werk maar doen, maar grijp in als deze verstoord is. Maak geen problemen als er geen zijn. Het gevoel van mama’s, papa’s en verzorgers zijn van belang. Prop een kindje niet zomaar in wakkertijden, maar kijk naar zijn eigen slaapontwikkeling, naar zijn leeftijd, wat kan het kindje aan? Dan gaan we de wakkertijden goed toepassen. De wakkertijden is ontdekt door de natuurlijke slaapritmes van het kindje zelf. Nemen we het slapen in grote of in kleine stappen aan? Kijk hier naar de situatie van heel het gezinsleven, maar vooral wat kan je van kleintje verwachten op dat moment?

 

Droomritme heeft een zeer diepe holistische aanpak.  

Deze aanpak kijkt veel ruimer dan slapen alleen. Wat zorgt er voor dat slapen in de weg staat. Moedernatuur zorgt er voor dat alle biologische klokjes kunnen ingesteld worden en het slapen van nature wordt aangeleerd, ook met ups en downs. Hoe komt het dat dit bij het ene kindje vlot lijkt te gaan en bij het ander kindje een strijd is om toch maar een slaapje te nemen? Wat heeft of staat er in de weg? De fysieke factoren? Is er onrust, zoals darmissue’s, werveltjes, koemelkallergie, andere allergieën, reflux enz… Hoe gaat het met de softe of omgevingsfactoren? Wat zorgt er in de omgeving voor dat slapen niet vlot kan getrokken worden. Het kan om zeer kleine zaken gaan, zoals temperatuur op de kamer, kleur van de muren of aromatherapie, bedtijdritueel dat niet zo lekker loopt enz…. Geen schrik, ik hoef echt niet elk woord te weten binnen jullie gezinsleven. De doelstelling is om het slapen van jullie kindje vlot te trekken. Zijn er toch wat issues binnen het gezin en jullie willen dit aanpakken, dan verwijs ik graag door.

Als laatste komen de slaaptechnische factoren aan bod. Wat heeft het voor zin om aan slapen te werken als je kindje nog pijn heeft? Of als je kindje nog geen bedtijdritueel heeft en dus nog geen slaapassociaties heeft…. Dus werken aan slaap komt nu pas aan bod. Als ik naar slaaptechnische factoren kijk, dan kijk ik naar wanneer en hoe wordt je kleintje wakker, op welke manier wordt hij wakker, hoe gaat het in slapen, op welke momenten van zijn slaapje of tijdens de nacht wordt hij wakker.

Naast de intake zijn de logs binnen Droomritme van belang. Ik ga niet alleen puntjes afvinken en dan een diagnose stellen, maar ik zal dit alles in een grote geheel plaatsen. Denk maar aan het overstrekken. Dit zegt me eigenlijk veel en eigenlijk ook niets. Dit kan zoveel betekenen dat het goed is om holistische te kijken. Ik doe dit door te kijken hoe je dag verloopt aan de hand van verschillende logs. Wanneer wordt je kindje wakker? Heeft hij zijn eigen natuurlijk ritme al gevonden of zit hij in een verkeerd ritme? Hoe verloopt het in slaap vallen, wanneer is je kleintje onrustig en wanneer is hij rustig, enz…

 

Droomritme heeft een liefdevolle aanpak voor mama’s en papa’s en hun kindje.

Ik kan een liefdevolle aanpak alleen maar omarmen. Dus wat heeft dit voor jullie te betekenen. Jullie krijgen een babyslaapcoach die:

  • je kindje zelfstandig laat slapen zonder afhankelijke slaapassociate op een vaste slaapplek.
  • niet oordeelt en respect voor je heeft
  • inleeft in jullie situatie.
  • je toont wat je al goed hebt gedaan en je hiervoor beloont.
  • ik zal adviseren om een andere uitkomst te krijgen, niet om jullie het gevoel te geven het niet goed te hebben gedaan. Jullie zijn in deze situatie gekomen met een reden.
  • kadert waarom jullie hier in deze situatie zijn terecht gekomen. Dit om jullie voldoende inzichten te geven in jullie eigen situatie en jullie situatie terug in eigen handen te krijgen. (empowerment)
  • een brede kijk heeft op de situatie en dus ruimer kijkt dan slapen alleen.
  • doorverwijs daar waar nodig. Ook ik weet niet alles en jullie verdienen de juiste kennis.
  • een wetenschappelijke analyse maakt adhv jullie intake en logs.
  • afhankelijk van het pakket dat jullie gekozen hebben een stappenplan maakt die aangepast is aan jullie situatie. Daarin worden ook logs verwerkt waarnaar jullie geleidelijk aan groeien. Deze logs zijn gebaseerd op jullie logs voor een realistische uitwerking, toch is het belangrijk om naar jullie kindje te kijken. Prop je kindje niet zomaar in een schema. Hoe je dit doet, wordt je uitgelegd.
  • een advieskaart maakt die een korte schets geeft over jullie situatie en wat we er gaan aan doen.

 

Hebben jullie nog vragen, boek gerust een gratis kennismakingsgesprek in bij contacten of stuur een mailtje naar info@droomstukje.nl

 

Veel liefs,

 

 

Katrijn Michiels

Droomstukje

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.